سفير و نماينده دائم ايران در سازمان ملل گفت: پايبندي کامل ايران به برجام و نيز موارد بدعهدي از سوي برخي طرفهاي برجام بايد به شکل مقتضي در گزارشهاي دبيرکل سازمان ملل به روشني منعکس شود.
به گزارش هفت چشمه به نقل از فارس، غلامعلي خوشرو سفير جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در مجمع عمومي اين سازمان در خصوص گزارش سالانه دبيرکل ملل متحد در مورد کار سازمان ملل سخنراني کرد.
غلامعلي خوشرو نظر دبيرکل راجع به برجام که در اين گزارش آمده را يک ارزيابي واقع بينانه در خصوص ارزش اين توافق و تاثيرات مثبت آن بر منطقه و فراتر از آن دانست.
گفتني است دبيرکل سازمان ملل متحد در گزارش اخير خود با اشاره به برجام، آن را دستاوردي تاريخي، شاهدي بر ارزش ديپلماسي و نقطه عطفي در روابط جامعه بينالمللي با ايران دانسته بود و اظهار اطمينان کرده بود که اين توافق به فهم متقابل و همکاري بهتر بر سر بسياري از چالشهاي امنيتي جدي در منطقه و فراتر از آن منجر خواهد شد.
نماينده جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل متحد همچنين از دبيرخانه اين سازمان خواست تا نقش مثبت خود در مورد برجام را از طريق اتخاذ رويکرد سازنده در تدوين گزارشات و ارزيابي از اجراي اين توافق ايفاء کند.
وي گفت: پايبندي کامل ما به اين توافق و نيز موارد بدعهدي از سوي برخي طرفهاي برجام بايد به شکل مقتضي در گزارشهاي دبيرکل به روشني منعکس شود.
خوشرو با اشاره به اينکه خلع سلاح هستهاي بالاترين اولويت جامعه بينالمللي است، وضعيت در اين خصوص را نااميد کننده دانست.
وي با اشاره به اينکه کشورهاي داراي سلاحهاي هستهاي مرتبا تعهداتشان را نقض ميکنند، آن را موجب عدم تحقق هدف خلع سلاح هستهاي دانست و گفت: تنها تضمين براي عدم استفاده از سلاحهاي هستهاي، امحاي کامل اين سلاحها است.
سفير کشورمان همچنين با اشاره به قطعنامه جهان عليه افراطيگري و خشونت که به ابتکار کشورمان در مجمع عمومي سازمان ملل متحد به تصويب رسيده است، از ابتکار عمل دبيرکل سازمان ملل متحد در ارائه برنامه اقدام براي پيشگيري از افراطيگري خشن استقبال کرد.
نماينده دائم کشورمان در پايان به موضوع عمليات حفظ صلح سازمان ملل متحد اشاره کرد و همکاري و کمک دولتهاي عضو در عرصه حفظ صلح را پيش شرط موفقيت اين سازمان در انجام وظايف خود در صلحباني دانست.
وي خواستار آن شد که سازمان ملل متحد از ظرفيتهاي تمام اعضاء در اين زمينه، اعم از نيروهاي نظامي، پليس و نيروهاي غيرنظامي استفاده کند.
انتهاي پيام/